Fokkerij

In onze toonaangevende fokkerij van dresuurpaarden en springpaarden, volgen wij alles op de voet. Van de opvolging van de cyclus tot de inseminatie en de bevalling. Onze drachtige merries vertoeven in een ruime en rustige merrie-box, gescheiden van de sportstal en worden dag en nacht gemonitored via camera’s. Met het birth-alarm dat gekoppeld is aan onze gsm hebben we het welzijn van onze paarden dan ook tot in de puntjes geregeld.

Onze merries bevallen bij ons in hun rustige en vertrouwde omgeving, met zo min mogelijk stress. Dit leiden we zelf in goede banen, met de ondersteuning van de nodige specialisten als dat nodig blijkt. Zo streven we ernaar onze veulens vanaf dag één te begeleiden en te socialiseren zodat ze goed in de hand zijn.

Bovendien kunnen wij jou, tussen de aankoop en ophaling van je veulen of paard, geregeld de nodige updates sturen. Op foto’s en in filmpjes zie je hoe jouw veulen dagelijks met zijn moeder in de weide loopt en hoe de eerste training verloopt: halstertje aandoen, leren meestappen, zelfs het trailerladen maakt deel uit van hun basis programma.

Jong geleerd is oud gedaan. Door deze gewenning reeds vroeg in het leven van je paard te laten optreden, zorgen we ervoor dat jij het later des te gemakkelijker hebt. Daar doen we het voor, opdat paard en eigenaar verder kunnen groeien tot een topduo.

Jonge Paarden

Onze veulens kunnen tijdens hun jonge jaren, op ons domein verder opgroeien in kuddeverband. Ze worden goed opgevolgd en krijgen een basistraining grondwerk. Hiervoor werken we samen met Magali Van der Heyden. Dat horsemanship en sport hand in hand gaan wordt bij onze jonge paarden duidelijk. Een goede start is wat we onze sportpaarden willen meegeven. Na het grondwerk worden de paarden stap voor stap zadelmak gemaakt. Ook hier krijgen ze de tijd die nodig is om zich zowel fysiek als mentaal te ontwikkelen.

Het welzijn van de paarden is onze prioriteit. Hiervoor laten we ons graag omringen door een team van experten.